Ventilatie/luchtbehandeling

Ventilatie voor in huis

Voor in huis zijn er 2 belangrijke typen ventilatie beschikbaar. Mechanische ventilatie en balansventilatie. Die laatste is de duurzaamste, omdat via een WTW-unit (WarmteTerugWinning) er minder gas verstookt wordt.

Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie wordt tegenwoordig zelden nog in huizen geplaatst. Via een kanalenstelsel wordt er lucht afgezogen en door de ventilatiebox het huis uitgeblazen. De verse lucht wordt automatisch, door de ontstane onderdruk, aangezogen via roosters bij het kozijn. In de jaren negentig zijn deze systemen veel gebruikt en als uw systeem uit de jaren negentig is, dan kunt u waarschijnlijk energie besparen.

De Mechanische ventilatiesystemen waren in de jaren negentig gebaseerd op wisselstroom. Dat is een inefficiënte manier van stroomvoorziening. Tegenwoordig zijn ventilatieboxen op gelijkstroom aangesloten en u bespaart jaarlijks aanzienlijk als u overschakelt op een gelijkstroom motor. Binnen 2 a 3 jaar heeft u uw investering terug. Daarna verdient u geld.

Balansventilatie

Dit type ventilatie wordt veel toegepast in nieuwbouw. De verschillende ruimtes in huis zijn voorzien van een afvoer en toevoer kanaal. De vervuilde, warme afgevoerde lucht die naar buiten wordt geblazen, kruist de koude ingezogen buitenlucht en wordt hierdoor verwarmd. Door dit principe hoeft u minder te stoken om het binnen op temperatuur te houden.

Onderhoud balansventilatie

Omdat het ventilatiesysteem bij balansventilatie relatief warm blijft, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te laten plegen aan deze installaties. Wij kunnen u adviseren in onderhoudsfrequentie als u twijfels heeft of de installatie in goede staat is. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Luchtbehandeling

Voor bedrijven verzorgen wij luchtbehandelingsinstallaties. Deze installaties verversen de lucht in kantoren op eenzelfde manier als de balansventilatie in huis. De luchtbehandelingskasten zijn voor bedrijven over het algemeen groter dan in huis. Logisch, omdat de ruimtes groter zijn en er meer verschillende vertrekken zijn.

Bent u op zoek naar gelijkstroom mechanische ventilatiebox, een onderhoudscontract of wilt u uw ventilatiesysteem laten reinigen? Neem contact met ons op of bel: 0251 - 31 52 78 .